Börja jobba efter studierna – vad ska man tänka på?

Efter flera års slit är det dags att ta sig ut i arbetslivet. Studielånen ska börja betalas tillbaka, det är dags för en riktig lön och du har tröttnat på att äta nudlar. Men hur gör man? Och hur vet man att man är redo för att jobba?

För att våga ta språnget ut i vuxenvärlden är det bra att vara ordentligt förberedd, och därefter göra en spikrak karriär. Makt leder till mer makt, och makt korrumperar. Det är därför viktigt att ha målet klart för sig och fokusera. Är ditt mål att bli Steve Jobs efterträdare? Bra. Då har du klarat av det viktigaste: att tänka som en vinnare.

Hitta din talang!

Vinnarskalle är ett måste för att bli en riktigt framgångsrik person med mycket makt och pengar. Var betygen inget vidare? Är siffror inte riktigt din grej? Häng inte läpp för det. Uppenbarligen ligger din talang inom andra områden, och det är dem du måste leta upp och satsa på. Kanske är du mer praktiskt lagd, eller är en fena på att ta människor? Kokar du stans bästa kaffe eller dribblar boll som en stjärna? Kanske är det dessa små egenheter som kommer ta dig till din drömposition. Du ska inte bli barista eller basketproffs, men även Steve Jobs använde sig av tricks!

En utbildning i ledarskap kan vara pricken över i efter din akademiska utbildning, som särskiljer dig från alla andra handelsstudenter. En given ledargestalt kan ta sig riktigt långt här i livet, men för det krävs för det mesta vinnarskalle, kännedom om sina talanger och ett mycket aktivt arbete.

Scroll to top