Arbete inom digital marknadsföring

Idag är samhället väldigt digitalt och många företag väljer att marknadsföra sig online för att nå ut till sin målgrupp. Detta har öppnat upp för nya typer av arbeten bland annat inom digital marknadsföring.

”Att arbeta som SEO-konsult ger dig möjligheten att hjälpa företag med deras synligheten online.”

En digital marknadsförare kan arbeta med många olika saker och är strategiskt, taktiskt och operativt ansvarig. En stor fördel för dig är att kunna arbeta med flera olika saker samtidigt för att nå resultat så effektivt som möjligt. Det är även viktigt att du som digital marknadsförare kan kommunicera och samarbeta med dina kolleger.

Det fungerar att sitta vid datorn och producera så länge du vet varför du gör det och hur det ska göras. Anledningar kan exempelvis vara att få fler besökare till en webbplats, locka kunder till köp, få fler mottagare till dina nyhetsbrev, få fler följare eller andra anledningar.

Välj någon av dessa arbeten

Vill du arbeta med digital marknadsföring så kan du antingen vara bred och lära dig mycket eller så kan du specialisera dig inom ett visst område.

Att arbeta som SEO-konsult ger dig möjligheten att hjälpa företag med deras synligheten online. Till din hjälp arbetar du med många olika verktyg och plattformar. Du bör ha ett stort intresse för digital marknadsföring och för webben. Du arbetar med företags sökmotoroptimering och målet är att ge företags webbplatser och undersidor högre placering på olika sökmotorer såsom Google och Bing. Detta gör du genom att arbeta med bland annat sökord och nyckelord.

Självklart finns det flera yrkestitlar du kan utforska om du är intresserad av att arbeta med digital marknadsföring. Några av dem är digital marknadsförare, SEM-specialist och SEO-manager.

Scroll to top