Design, mat och starta restaurang

Funderar du på att starta eget? Kanske ett kafé eller en restaurang? Då finns det en del saker att tänka på – bland annat möbler, koncept, personal och menyer.  Inte minst är det viktigt att ha inspiration så att det känns rätt i hjärtat från start.

När du startar ett eget företag, som en restaurang, finns det en del saker att tänka på. Vill du att det ska kännas personligt och eget på ditt ställe? Då kan utvalda designmöbler från furnitgroup.se vara helt rätt. Men sedan gäller det även att ha koll på kostnader och skatter, något som alla egenföretagare måste ta hänsyn till.

Hitta rätt bland Stockholms krogar

För att få inspiration gäller det också att besöka många olika krogar för att se vad som träffar rätt hos dig och dina smaklökar. Det finns gott om restauranger att välja på i Stockholm om du vill äta gott i en mysig och hemtrevlig atmosfär. Bland annat går det att läsa om flertalet nya och gamla krogar, restauranger och hak här på Dagens Nyheter På Stan. Det tipsas om restauranger som Prospero i Vasastan, favoriter på Södermalm, romantiska restauranger att ta med sin käraste till liksom restauranger och matställen som skulle kunna förbättra sin service eller menyer. För ännu mer inspiration går det att titta här.

Starta restaurang

På Verksamt.se går det att läsa om allt som handlar om att starta eget företag. Bland annat om finansieringen. Där går det att läsa följande tips:

  • När du väljer en viss typ av finansiering för ditt företag, oavsett om det gäller intern eller extern finansiering, bör du fundera över olika alternativ och vilka konsekvenser det blir för ditt företag.
  • Det finns mycket du kan göra på egen hand genom att vårda dina kunder och leverantörer, hålla kostnaderna nere och använda dina kontakter.
  • Väljer du att ta in externt kapital kan det innebära att ditt eget inflytande i företaget och dess verksamhet blir mindre.
  • Alla lån ska betalas tillbaka. Att ställa säkerheter till långivaren innebär alltid att du tar en risk med företagets ekonomi eller med din egen privata ekonomi.
  • Finansiärer ställer ofta mycket höga krav på din ansökan och rapporteringen av hur pengarna har använts.

Källa: Verksamt.se

Scroll to top