Bläckpatroner och viktiga studenthjälpmedel

Att studera på högskola eller universitet är för många en viktig del av livet och med rätt prylar från början sparas både tid och pengar. Läs om vilka prylar som är ett måste för att få en lyckad studietid.

pluggEn utbildning gör att drömyrket kanske kan bli mer än bara ett drömyrke. En utbildning som sträcker sig under flera år kräver mycket tid i anspråk och idag krävs mer än bara böcker, papper och penna. Det är många arbeten att lämna in och dessa ska ofta datorskrivas och skrivas ut. Se till att beställ bläckpatroner från Batteriexperten till skrivaren redan i början av terminen så att arbetena kan lämnas in i tid.

Att tänka på innan allvaret startar

Lunds universitet har en väldigt bra checklista för terminsstarten, där de även förklarar varför just dessa saker är viktiga att hålla reda på.

  • Kolla upp pedagogiskt stöd
  • Skaffa böcker
  • Hitta rätt
  • Gå på introduktionsmöte
  • Fixa passerkort och lånekort
  • Engageras av studentlivet
  • Skaffa en cykel
  • Ordna fram ett pendelkort eller en app för det samma
  • Folkbokför dig där du bor

Lägg en budget och håll ner kostnaderna så mycket du kan. När det kommer till mat är det billigt och bra att gå ihop flera stycken och laga mat tillsammans. Det blir billigare med storpack i affären och gör samtidigt vardagsmåsten till roliga sammankomster. Det sparar både tid och pengar.

Bra att ha-prylar

Eftersom studentlivet ofta är ganska fattigt gäller det att hitta det du behöver till lägsta möjliga pris
och helst utnyttja alla reor och studentrabatter du kan komma över. Det finns kort som ger rabatter, billigare tågresor för studenter och man kan hitta billigare mobilabonnemang med studentrabatter. Det gäller att titta runt, jämföra priser och fundera ut vad man egentligen behöver.

Behövs det verkligen en stor stationär dator eller är en liten dator eller till och med en kombinerad surfplatta/dator eller surfplatta med tangentbord ett bättre, smidigare och billigare alternativ? För många så räcker faktiskt en surfplatta med tangentbord och just en platta gör att du kan skriva anteckningar rakt på plattan med en speciell penna. Plattan är heller inte lika skrymmande som en större dator och går lika bra att koppla upp mot en trådlös skrivare som vilken dator som helst.

Ett annat absolut måste är en kalender att skriva in viktiga datum, namn och kontaktuppgifter i. Det gäller att ha ordning och reda på tentor, labbar, grupparbeten och annat. Ingen annan kommer att göra det åt dig, du ansvarar själv för dina studier.

Givetvis är en snygg väska alltid bra och praktisk att lägga anteckningsmaterial, dator och böcker i. Sådant hittar man på nätet och även det med rabatter. En annan sak som folk ofta glömmer är vettiga kläder som regnkläder och jackor. Det är föreläsning vare sig solen skiner eller inte, och är du genomblöt och frusen är det svårare att koncentrera dig på vad föreläsaren går igenom. Tänk också på att kursmaterial kan finnas som ljudböcker, så det är inte omöjligt att du kan plugga och träna eller promenera på samma gång.

Scroll to top