Byt karriär med en YH-utbildning

Vad du ska utbilda dig till är inte en fråga som endast är relevant för unga människor. Med tanke på vilka fina möjligheter det numera finns att helt byta bana, och få jobb, mitt i yrkeslivet – är det en fråga som kan ställas av alla.

Om du har en högskoleutbildning är det inte helt osannolikt att du känner igen frustrationen i att efter många års utbildning söka jobb. För många visar det sig att de år de tillbringat inom akademin inte fungerat särskilt väl för att förbereda dem för arbetsmarknaden. Ofta är högskoleutbildningar fulla av teoretiska kunskaper som visserligen är värdefulla, men som inte har lika hög efterfrågan i det praktiska yrkeslivet. Yrkeshögskolor är ett betydligt bättre alternativ. Det är inte bara så att utbildningarna är kortare, andelen personer som efter slutförd YH-utbildning får jobb är dessutom rasande hög. Bland de mest framgångsrika YH-högskolorna finns Nackademin i Solna. Ta och Läs mer om Nackademins yrkeshögskola och utbildningarna de erbjuder. Annars kan du läsa vidare.

Vill du byta karriär?

Yrkeshögskola är ett utmärkt val för dig som befinner dig mitt i yrkeslivet och som kanske känner att det är dags att byta bana. Ett av de främsta skälen till att yrkeshögskola passar särskilt bra för den med några års yrkeserfarenhet är för att utbildningarna i regel är korta. Samtidigt är andelen som sedan lyckas byta karriär med en YH-utbildning i ryggen väldigt hög.

Stor andel elever får jobb

Hos Nackademin erbjuds en bred uppsättning utbildningar inom skilda sektorer som IT, bygg, kommunikation, design, vård och hälsa, elteknik och pedagogik. Precis som för många andra yrkeshögskolor omgärdas verkligheten av framgångshistorier om tidigare elever som kort efter utbildningen funnit sig själva på ett nytt välbetalt jobb. Det finns yrkeshögskolor redovisar siffror som säger att så många som nio av tio av deras tidigare elever får jobb i princip direkt efter examen.

Om du befinner dig mitt i livet på ett jobb du inte trivs så bra på, eller om du bara känner att du vill testa dina vingar med någonting nytt, då är det en YH-utbildning du ska titta på i första hand.

Scroll to top