Företag drömmen för många ekonomer

För många av dem som pluggar ekonomi på universitet, högskolor eller yrkeshögskolor är en av de större drömmarna och målen att efter sina studier starta upp ett eget företag.

Nå framgång på egen hand

Ett eget företag innebär visserligen mycket slit och hårt arbete, men samtidigt bestämmer man över sig själv och har chansen att syssla med de områden som man verkligen är intresserad av. Att arbeta på ett annat företag, ger sällan samma kick. Även om all arbetslivserfarenhet naturligtvis är bra kunskaper, också när man vill starta en egen verksamhet.

Affärsutveckling är ingenting som man helt på egen hand kommer att kunna bistå med, ofta behövs det nämligen hjälp av experter som man ge de nyttiga råden. Som egen företagande är råden och stödet under affärsutvecklingen extra viktigt eftersom att man är så pass ensam till skillnad från redan väldigt etablerade företag, som många gånger redan har det rätta tänket inom sig. Utvecklingen är även ett sätt att få företaget att växa med en lönsamhet, men kan också utvecklas efter ens svaga punkter och det som man behöver bli bättre på.

Men om man ska ta det hela tillbaka till det mest grundläggande, vilka premisser är det då egentligen som en affär avgörs av?

  • Det behöver finnas ett ömsesidigt förtroende mellan köpare och säljare.
  • Att hålla en affär på en professionell kompis-nivå kan vara en fördel.
  • Mindre viktigt är ofta priset i de större affärerna.
Scroll to top