Att studera utomlands

flyga jorden runtAtt studera utomlands har blivit allt mer populärt men få är det som har den finansiella ekonomin som krävs.  Visst får en pengar från CSN när det kommer till studier men många utlandsstudier kostar, det är alltså inte gratis som det är i Sverige.

Vilken kostnad utbildningen har varierar beroende på vad det är du ska studera men du får nog räkna med i alla fall 10-20.000 kronor som minst per termin. Det man kan göra om man inte har turen att födas in i en familj där det finns massvis med pengar, är att ta ett privatlån för att finansiera utbildningen. Det viktiga – om man väljer att ta ett lån – är dock att komma ihåg att detta är pengar som ska betalas tillbaka. Därför bör en se till att ha tid  till ett extra
jobb samtidigt som man studerar och dessutom leva sparsamt. En viktig sak är även att jämföra diverse lån så att du inte betalar för mycket för lånet. Du kan jämföra privatlån från advisa.se, så ser du snart vad som är mest lönsamt. Läs gärna även på om hur lån fungerar, till exempel kan du läsa den här artikeln från Svenska Dagbladets Näringsliv.

Tyvärr har det blivit så att det blir allt svårare att studera utomlands för den utan tillräcklig ekonomi. I en artikel skriver man om ämnet, så här står det:

I en tid av ökad globalisering är det oerhört viktigt att inte försvåra för svenska ungdomar att studera utomlands. Men nu gör nya regler att förutsättningarna för att läsa en internationell utbildning koncentreras till studenter från goda ekonomiska förhållanden, skriver Sebastian Andersson, Swedish International Students & Alumni.

Vidare undrar man huruvida detta kommer att påverka den svenska utbildningen och segregation. Ett som är säkert, är att det inte bådar gott. Även i denna artikel lyfter de ämnet om utlandsstudier. Har du möjlighet att studera utomlands – gör då det. Detta är en investering i dig själv och någonting som du kommer att vinna på i längden.

 

Scroll to top