Vilken karriär

Säljare

Att bli vad man vill när man blir stor är en möjlighet för alla. Den amerikanska drömmen borde funka jättebra i Sverige. I en så pass socialistisk demokrati som Sverige är borde alla klara av att bli det de drömmer av. Här finns skolor och utbildningar för allt och alla. Men. Ja, det finns ett men.

Tänk om man inte vet vad man vill bli. Hur ens karriär ska se ut. Vilken utbildning som passar en bäst. Vad gör man då?

Det kan var svårt att veta ibland vad man vill bli. Särskilt när det finns så många val här i världen. I Sverige. Ett bra tips för att kunna hitta en karriär att hålla tag i utan att bli bitter är detta. Låt det ta sin tid. Att arbetslösheten är hög hindrar dig inte från att söka jobb på en matbutik eller som städare. Är man typen som har det där lilla säljet i sig är ju försörjningen under betänketiden ganska självklar. Då kan man stå i gallerior och försöka charma människor till att köpa just din chefs el eller telefoner. Man kan dra till Norge och göra samma jobb där som här hemma. Man får dock träna sina biceps utanför gymmet och bleka tänderna i Sverige. Bleking av tenner, som de säger där borta, är nämligen mycket dyrare där än i Sverige.

Hur ska man göra då?

Hur som helst. Det gäller alltså att skaffa ett jobb som kan försörja en länge nog för att man ska hitta sig själv. Denna upptäckt kan gå till på lite olika sätt. Antingen experimenterar man slå mycket med sexa och andra förbjudna saker att man inte kan bli bitter när man är äldre. Eller så kan man vara helt öppen till livet och alla känslor tills man känner vad man vill utbilda sig till och jobba med. Eller så använder man sina pengar till att studera utan lån några terminer så att man kan byta utbildning efter smak – utan att känna att CSN kommer stoppa en.

Ställen man kan jobba på:

  • Säljare i gallerior
  • Säljare per telefon
  • Säljare på bensinmack

Man lever bara en gång – välj i alla fall inte fel!

Scroll to top