Januari, årets fattigaste månad

Nu är den här: årets fattigaste månad. Det finns många knep att ta till för att göra januari och starten på det nya året så bra som möjligt. Det gäller att tänka långsiktigt och att tänka att vissa saker ska få ta tid och se det vackra i det.

709680-attention-keyboardTänk om varje dag vore en dans på vackra rosor? Det vore ett liv som inte var så speciellt innehållsrikt, för vi behöver våra nedgångar för att verkligen uppskatta när det går bra och när vi mår bra. Det är det som kallas för livet. Januari månad är för de allra flesta svenskar en månad som de flesta anser är lite kärv och jobbig. Inte bara för att det är en mörk årstid rent solmässigt utan även då man spenderat det mesta under julen. Självklart ska man få unna sig och ha en fin jul, men det gäller att man även tänker framåt och är medveten om att varje dag inte kommer att vara någon julafton. Att låna pengar direkt hos meddelandelan.se är ett alternativ som man kan ta till om man är i behov, men det kan även vara bra att komplettera med att lägga om sitt liv en aning – det gör att man kan rättfärdiga sitt lån en aning. Och när det kommer till att lägga om sitt liv för att klara av januari så finns det mängder av tid man kan ta till. Här kommer några.

Amorteringsfritt till matlådor

2336197-prepared-salads-in-takeout-containersSom sagt finns det många bra tips att ta till när det kommer till att leva lite mer ekonomiskt. Vad som även är bra att detta kan få långsiktiga positiva konsekvenser då man genom att spara får en större förståelse för sin ekonomi och kan ta med sig nya vanor in i nästkommande månader. Låt oss börja med en artikel från Svt där man kan läsa om att man ska försöka prata med sin bank om man kan få amorteringsfritt under ett par månader för att underlätta det ansträngande trycket. Då bankerna vet om att många människor har det lite tight brukar detta inte vara några problem, och man kan även välja att dela upp sin betalning, allt för att underlätta. Här kommer några handfasta tips från Aftonbladet som kan underlätta.

  • Se till att laga storkok och bunkra upp med matlådor att ha med till lunch. Detta är ett ypperligt tillfälle att spara in pengar och även jobba upp sina färdigheter i köket. a
  • Planera inköpen. Detta gör att du inte plockar på dig något onödigt i matbutiken samt att det blir enklare att planera upp maten under veckan så du inte behöver slänga något.
  • Håll koll på olika rabatter – både från nätbutiker men även från de stora matbutikerna. Att bli grym på att spara rabatter kan i slutändan resultera i att du sparar in väldigt mycket pengar.

Ett sista tips om man känner att man vill förrättar sin ekonomi är att ta hjälp och att på allvar få koll på sina utgifter och då även mer stabilitet i sitt liv.

Scroll to top