Spara till semestern kan resultera i bättre sparande

Det nya året har börjat och man har även börjat fundera lite på semesterplanerna. Många börjar spara otroligt sent, eller inte har något enskilt semestersparande. Att spara till semestern är roligt, och detta kan medföra att det blir enklare att få kontroll över hela sin ekonomi och med det för större balans och trygghet. Patrick Grimlund från Lyxfällan ger sina bästa tips på hur man börjar spara inför en semester, men dessa tips kan man använda för att få kontroll rent allmänt på sin ekonomi.

204190-money-coins-pour-out-from-bagDet är i en artikel från Cafe som det går att läsa att ekonomen Patrick Grimlund bjuder på sina bästa tips när det kommer till hur vi bör tänka inför den kommande semester. Allt för många Svenskar är otroligt dåliga på att spara och att lägga undan pengar för ett bra buffertsparande. Dessa tips går att läsa som allmänna på hur man ska göra för att skapa en bättre och mer stabil ekonomi. Och när det kommer till att lägga om sin ekonomi så är det inga konstigheter utan vad det handlar om är att man måste skaffa sin en ny vana.

Många bäckar små

Ja, många bäckar små som blir till stora floder är det verkligen när det kommer till våra utgifter. Men, som tur är finns det otroligt mycket vi kan göra för att förbättra de små bäckarna så vi får koll på hur mycket pengar som sipprar igenom. Om man tänker att man kommer att få ett mycket torrare och tråkigare liv gäller det att tänka om. Detta då man kommer att märka var man läcker och med det kunna spara in pengar och lägga de på roligare utgifter. Alltså kan man tänka att om man väljer att ta kontrollen och bli mer ekonomisk så kommer man att få ett lite roligare liv.

  • Skilj dina sparandet och dela upp dem i långsiktiga, pension och exempelvis resor.
  • Använd matlådor för att spara tusenlappar.
  • Gör en matsedel för veckan.
  • Sälj saker du vill bli av med istället för att slänga på tippen.
  • Se till att samla lån samt att gå igenom alla löpande avtal och se om de går att förhandla om.
  • Gör alltid aktiva köp och var medveten om vad du lägger på olika saker.

Krisar det finns alltid zmarta.se/lana-pengar där man kan ta ett lån för att komma på banan snabbt igen. Men, då är det viktigt att veta att man bör ha en bra koll på sin ekonomi så man blir av med det snabba lånet och sedan kan stå på egna ben. Ett tips är att man ska börja spara i tid, detta tips gällande sin semester. Men, ser man det allmänt så är det bra att börja spara nu och inte i morgon för att komma igång. Det är aldrig en bra idé att skjuta upp något. Här kommer några fler tips, och vill man ha mer hjälp finns det att få på Konsumentverkets sajt.

Scroll to top