Komplettera dina studier

Att gå sin egen väg när det gäller utbildningar för att kunna samla på sig en personlig kunskapsbank blir allt viktigare. Konkurrensen bland de som söker sitt första jobb är hård i många branscher, och eftersom att man inte har jobbat något med de som man har utbildat sig till är utbildningen tillsammans med ens personlighet och egenskaper det enda som man konkurrerar med.  

I en alltmer internationell arbetsmarknad är exempelvis kurser i engelska en bra kombination tillsammans med ekonomikurserna. Dock kan man som student behöva välja att läsa kurser i engelska på egen hand vid sidan av sina övriga studier. Engelskan är visserligen viktig i arbetslivet, men det är inte säkert att det finns med i utbildningen för den sakens skull.

De kurser man väljer att läsa och få ett betyg i är grunden. När man väl är klar med studierna handlar det istället om att kunna presentera sina kunskaper på ett personligt, intressant och övergripande sätt. Utan en bra presentation där man förklarar sina motiven till sina val blir det svårt att kunna övertyga en framtida arbetsgivare.

Scroll to top