Plugga i Kalmar

En bra studentstad ska erbjuda många saker. Det ska finnas ett väl utvecklat kårliv, för den som kommer från en annan del av landet och har få vänner på orten. I en kår är det oftast lätt att få nya vänner, som är intresserade av samma saker som man själv är. En studentstad ska även ha studentlägenheter som inte är för dyra, och gärna inte ligga alltför isolerat. Helst ska det även finnas möjlighet att hitta sommarjobb i staden, och extrajobb under terminerna.

Stockholm är en stad som har allt, utom bostäder. Även i andra stora studentstäder som Uppsala, Lund och Göteborg är det svårt att hitta studentlägenheter. Umeå är bättre i detta hänseende, men ligger lite avlägset för de flesta svenskar.

En stad som är bra ur alla hänseenden är Kalmar. Där finns många typer av utbildningar: en journalistutbildning, en rektorsutbildning och en sjuksköterskeutbildning, och många andra utbildningar. Blir du nyfiken på rektorsutbildningen, läs mer om skoljuridik på Dagens Juridik.

Här är en informationsfilm om sjuksköterskeutbildningen i Kalmar.

Högskolan i Kalmar har beviljats pengar för att samarbeta med Tanzania, vilket gör att högskolan idag är en lika internationell miljö som kalmar var under Kalmarunionens dagar.

Scroll to top