Årets studentstad är korad

I år 2015 är det Uppsala som har korats till Årets studentstad 2015 av Sveriges förenade studentkårer SFS och själva prisutdelningen kommer ske under SFS fullmäktige (SFSFUM) i Trollhättan.

böcker och glasögonNär det kommer till att studera i Sverige har vi en hel del studentstäder att välja bland såsom Kalmar, Linköping, Umeå, Stockholm och Uppsala med flera. Så när det kommer till att utnämna vilken av dess städer som ska få den anrika utnämningen som Årets studentstad råder det ingen tvekan om att det är många som vill roffa åt sig titeln. Men detta år var det varken Stockholm eller Malmö som gick upp i topp, utan i år var det faktiskt Uppsalas tur.

”– Uppsala utmärker sig framför allt genom ett otroligt konsekvent samarbete där man tar hänsyn till alla olika parter i staden, lärosätena, studentkårerna och ser till att det finns en kontinuerlig samverkan. Dialogen känns öppen, ärlig och framför allt tillmötesgående mot studenternas behov. Man har ett studentperspektiv i allting.” läs hela artikeln här.

Något som man från SFS sida dock inte vill gå ut med är hur många det faktiskt var som ansökte om att få chans att få utmärkelsen, men man säger till Upsala Nya Tidning att det varit en lång process att hitta rätt stad i år. Rebecka Stenkvist på Sveriges förenade studentkårer säger endast att man tagit del av en stor mängd ansökningar och att man även varit på besök i de städer som varit aktuella för att få utmärkelsen, där ett besök känts mest relevant. Själv prisutdelningen får man emellertid ge sig till tåls för – den kommer ske först nästa vecka under SFSFUM i Trollhättan vilket är ett av landets största studentpolitiska möten där man arbetar fram hur organisationen SFS ska arbeta under kommande år, vilka mål som ska sättas och på vilket sätt man bäst ska arbeta för att värna om studenters rättigheter på ett bra och konstruktivt vis.

Scroll to top