Stort intresse på jobbmässa


Det kanske känns som att det är långt kvar till studenttider, men det stämmer inte. Om bara några månader ska svenska studenter springa ut från sina Gymnasieskolor, slänga upp mössan i luften och sjunga om studentens lyckliga dagar.

Efter en glad skolavslutning kommer verkligheten ikapp – de nyexaminerade vaknar upp som
arbetslösa. Men dagens unga verkar inte vara så intresserade av att vakna utan jobb, på Arbetsförmedlingens årliga sommarjobbsmässa var det fullt av ungdomar som var intresserade av vad som erbjöds.

Detta stämmer också överens med siffrorna som SCB presenterade i förra veckan, där vi kunde läsa att antalet personer i åldrarna 15-74 som var sysselsatta ökade med 75.000 personer till 4.847.00 stycken under det fjärde kvartalet. Det är en höjning på 66,6 procent, någonting som den nuvarande regeringen ska vara mycket stolta över.

495679-cv-for-application-job

Föreberedelser inför studenten

Om du är en av de som ska studenten i år kan det vara bra att redan nu börja förbereda sig för vad som är på ingång – och då inte bara alla roliga studentskivor och studentflaket. För även om du har ordnat en snygg studentmössa är det inte det som är viktigast, du bör se över vad som väntar när du är klar med studierna. Kanske vill du arbeta ihop pengar för att kunna ge dig iväg på en långresa? Eller vill du börja plugga direkt efter din gymnasieexamen? Vilket du än väljer så är det okej, så länge du gör ett val. Annars finns det en risk at du snabbt hamnar utanför systemet, utan varken livserfarenhet, arbetserfarenhet eller en högskoleexamen – och det kan vara svårt att ta ikapp allt det.

Scroll to top