Bli rik på hållbart sparande

Ordet ekonomi är ett ord som kittlar till otroligt fint för många. Nu har det kommit en ny bok om hur man sparar på ett hållbart sätt och är otroligt bra både för ekonomistudenter men även för den privata spararen för att få bättre kolla.

Ja, när det kommer till ekonomi så är det ett otroligt brett ämne som man aldrig får nog av och på denna sajt har vi tidigare tagit upp ämnen om studier, men även de yrken som man kanske borde satsa lite extra på om man är rädd för att robotar ska ta ens plats. I denna artikel kommer vi dyka ned i den nya boken, Bli rik på hållbart sparande, skriven av Carl Rosén. Carl blev intervjuad av tidningen SvD där han gick igenom varför det är så smart att tänka på just hållbarhet när man väljer att spara.

Viktigaste kriteriet är klimatet

Carl anser att när det kommer till att välja vilken väg man ska gå för att spara på rätt sätt så finns det vissa kriterier som man ska gå efter, och ett av de viktigaste är just  klimatet. Detta då koldioxidskostnaden kommer att höjas, vilket kommer att medföra att både positiva och negativa förändringar för konsumenter. När det kommer till de branscher som han tror kommer råka ut för värdeminskning är det bland annat oljeindustrin samt sockerindustrin, och han säger följande:

“Sockerindustrin, fossila bränslen och tobak har en massa externa kostnader som de i dag inte behöver betala. Det tror jag kommer förändras. Det som händer med tobak kommer hända med oljan – antingen får de betala stora skadestånd eller så ökar skatten. Även på socker tror jag att vi långsiktigt kan få se exempelvis en sockerskatt.”

Scroll to top