Få bättre ekonomi 2018

Hur kan du göra för att få en bättre ekonomi i år? Det finns massor som du kan göra. Genom att göra allt från att rensa ut och sälja grejer, till at åka kollektivt, gå och cykla, ha matlåda till jobbet och börja betala räkningarna på ett smartare sätt kan du göra en väsentlig skillnad för din ekonomi. 

Vardagliga saker som förändras smått till något som är mer ekonomiskt kan göra stor skillnad för hur din ekonomi ser ut under året. Men också rentav mer bankliga och sparmässiga åtgärder. En sådan sak är tillexempel att få en större översikt över dina räkningar och utgifter, vilket du kan få genom att betala räkningar med Billhop tillexempel. Där kan du betala räkningar med ditt kort och på sätt få en samlad kortfaktura på alla räkningar.

Bankernas tips

Till att börja med, se till att betala räkningar i tid för att slippa onödiga förseningsavgifter och likande. Men det finns mycket mer som du kan göra. I en artikel från Elle skriver man om tips som banker ger som ska kunna förbättra din ekonomi under 2018. De skriver bland annat att du ska se över ditt konto oh titta om du kan hitta en annan typ av sparkonto som ger dig bättre sparränta. Se även över ditt privata pensionssparande, PPM fonder och tjänstepensionen så att dessa går med maximal vinst. Gör avdrag för rot och rut om du har sådana tjänster eller gör sådana arbeten hemma och se till att du har stor koll på alla höjda avgifter.

Spartips i vardagen                                                               

Annat som du kan göra tipsas det om i en artikel från Metro. Där skriver man bland annat att du ska skippa att at bilen och istället åka kommunalt, ta cykeln eller rent av gå så ofta du kan. Se även över dina abonnemang, finns det något du kan säga upp? Annars gäller det att hitta billigare alternativ på dessa. Laga mat från grunden och ha matlåda till jobbet. Fundera över vilka av dina utgifter som du kan minska på och om du verkligen behöver allt som du betalar för. Rensa undan saker och sälj.

”Rensa bland sakerna som inte används och sälj dem. Gå igenom barnens urväxta kläder, verktygslådan och förrådet – där kan det finnas flera hundralappar att hämta”, säger en familjeekonom till DN.

Scroll to top