Studera på annan ort

Det är väldigt vanligt att flytta till en ny stad eller till och med ett nytt land när det är dags att börja studera på universitetet eller högskolan. För många är det ett måste då de inte har kommit in på skolan i sin hemstad, men för andra är det något som hör till.

Att ensam flytta till en ny stad där man bor i studentlägenhet eller korridor, lär känna nya vänner som befinner sig i samma situation och leva det klassiska ”studentlivet”. För många blir det här den roligaste tiden i livet, just på grund av att man träffar ett stort antal nya vänner, man studerar det man är intresserad av och man får uppleva en helt ny vardag och ett helt nytt liv där man blir inspirerad, utvecklas och lär sig mycket om sig själv, andra och av sin utbildning. Självklart är det ofta lite jobbigt och sorgligt att flytta ifrån sina befintliga vänner, familj och stad, men i det långa loppet är det alltid nyttigt med miljöombyte.

Att flytta till en ny stad

När man flyttar till en ny stad är det mycket man måste tänka på. Har man en lägenhet vill man antagligen hyra ut den under de år man studerar. Det är viktigt att man hittar en hyresgäst som vill hyra under lång tid så att man slipper stå där, mitt i en termin, utan att få in pengar för sin lägenhet. Den situationen kan bli väldigt tung både ekonomiskt och mentalt när man lever studentliv i en annan stad. Att hitta en hyresgäst som vill hyra åtminstone ett år i stöten, brukar vara det skönaste.

När man hittat sin hyresgäst och dessutom ett nytt boende på den nya orten så är det dags att anlita en bra städfirma samt en flyttfirma. En flyttfirma är värt pengarna där man ofta flyttar många mil när man ska plugga. Att låta några starka och kunniga killar sköta flytten av dina möbler och saker medan du i lugn och ro kan ta tåget eller din egen bil till den nya destinationen är för många värt varenda krona.

Det viktigaste när man ska flytta till en ny stad är planering. Att i god tid se till att man får sitt studentboende, får sin lägenhet uthyrd etcetera. Att inte ha någonstans att bo när skolan börjar är ingen hit. Framförhållning och planering är A och O. Det sociala löser sig oftast så fort man kommer på plats. Lycka till!

Scroll to top