Yrkena som robotar inte kommer att ta

När det kommer till att välja utbildning och sitt framtida jobb verkar allt fler bli rädda över att en robot ska komma och ta ens jobb. Då kan det vara bra att ta reda på de jobb som en bonot nog inte kommer kunna ta över. Tidningen Veckans Affärer har tagit fram en lista på jobb som robotar kan komma få svårt att axla.

768168-technology-mindKreativa yrken som att jobba på produktionsbolag i Stockholm eller att själv vara ett levande varumärke som företag vill synas på och med, kommer nog för alltid vara yrken för människor. (Det känns lite märkligt att skriva denna text då många för bara några år sedan aldrig tänkt tanken att robotar skulle ta över våra jobb, mer än vid industrierna.) Nu när man kan läsa om robotar som lär sig kunna säga nej så får man en helt annan förståelse för vad robotar kan vara kapabla till. Kanske ska man redan nu lyssna till de varningsklockor om vad som händer med oss människor om vi väcker upp robotar? I många avseenden är de hästlängder bättre än människor så varför ska de vara de undergivna? Dock menar Stephen Hawking att vad vi borde vara rädd över är kapitalismen.

När det kommer till att välja yrke så är det viktigt att man som person väljer ett yrke som man själv tror på och vill spendera timmar med. Bara det är otroligt svårt så det gäller att fundera ut både vad man är bra på och vad man tycke om att göra. Och visst borde det inte spela någon roll om tekniken blir bättre och med det allt fler robotar kommer in i samhället? Men, man kanske ska fundera över sitt val av yrke och vad som kan hända med det i framtiden? Nu kan man läsa en artikel framtagen av Veckans Affärer där de listar de jobb som med största sannolikhet aldrig kommer att kunna tas över av en robot.

7  yrken som finns kvar

Vill du läsa om yrkena i sin helhet så får du klicka dig vidare på länken till Veckans Affärer. Men nedan kommer vi ta upp några av de sju yrkena som tidningen anser kommer bli svåra för robotar att ta över. Spännande att se vad framtidens har i sitt sköte.

  • Kändis: Att vara en kändis kan komma att bli svårt som robot. För, visst känns det svårt att bli provocerad av en robot? Om nu robotar blir allt mer vanligt i samhället så kommer det finnas allt mer tid att söka efter det mänskliga som knyter oss samman, och vilken gupp kan göra det nättre än robotar.
  • Psykologer och coacher kommer också stå orörda. Vägledningen kommer bli allt mer viktigt och vilka ska ta hand om oss om inte psykologer. För aldrig att vi kommer att prata ut framför en robot som sedan ska ge oss tips på hur vi går vidare.
  • Porr- och sexarbetare: Förhoppningsvis kommer det att dröja länge innan människan kommer gå igång på en robot. Länge lever de mänskliga lustarna.
Scroll to top